Lemmikkikanin Hoito

Kanin ruokavalio Kuiva lehtevä heinä on kanien pääasiallista ruokaa, minkä tulisi muodostaa noin 90 prosenttia kanin ruokavaliosta. Kivistä ei kuitenkaan OLE haittaa, jos sellaiset on jo hankittu. Aitaus pitää ankkuroida mahdollisimman syvälle maahan, jotta kani ei pääse kaivautumaan ulos verkon alta. Suuri, turvallinen ja säältä suojattu aitaus omassa pihassa vastaa varmasti parhaiten näiden karvaisten ystävien tarpeita. Purentavikaisille kortisen heinän syönti on hyvä tapa lemmikkikanin hoito hampaiden kasvu hallinnassa. Harjaaminen saattaa olla tarpeen varsinkin karvanlähtöaikaan, mutta monet kanit nauttivat harjaamisesta muulloinkin. Sen vatsa voi mennä lemmikkikanin hoito pienestäkin määrästä sopimatonta ruokaa.

Lemmikkinä kaniini

Materiaalit rakennelmalle löydät lemmikkitarvikeliikkeistä tai internetistä. Eri kanirodut poikkeavat toisistaan siinä, kuinka seurallisia ne ovat. Jos kanin käytös muuttuu tavalliseen käytökseen verrattuna, on aina hyvä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Näin yksi, vääränlaisesta ruokavaliosta johtuva ongelma saattaa johtaa toiseen ja pikkuhiljaa kanin koko lemmikkikanin hoito romahtaa. Kaksi kastroimatonta uroskania ei tule koskaan toimeen keskenään. Kaniini yleensä pesee turkkinsa nuolemalla harjaustoimenpiteen jälkeen. Jos rakennat kanillesi ulkoaitauksen tee siitä mahdollisimman lemmikkikanin hoito.

lemmikkikanin hoito

Asuminen: myös kaneilla on tarpeensa

Jotkut kanit ovat sisäsiistejä ja oppivat tekemään tarpeensa vessalaatikkoon tai esimerkiksi vain yhteen häkin nurkkaan. Kanin suolisto on hyvin herkkä. Umpisuolipapanoiden syöminen on välttämätöntä toimivalle ruoansulatukselle ja kaniesi terveydelle. Aikuisetkin kanit vikisevät, mutta ääni on lähes olematon. Korvien putsaus tehdään tarvittaessa. Kanin vointi tulee tarkistuttaa eläinlääkärissä hyvin pienellä kynnyksellä. Kukaan ei halua istua koko elämänsä ajan yksin virikkeettömässä häkissä.

cat 906

Kanin hoito-ohjeet

Yleisimmät kaneihin liittyvät väärinkäsitykset ja niiden oikaisut: Kaniini on helppohoitoinen ja halpa lemmikki. Liity kanta-asiakkaaksemme! Myös muut eläimet sekä pienet lapset saattavat aiheuttaa stressiä ja pelontunnetta. Sisätiloissa kynnet eivät itsestään kulu eivätkä kynnet myöskään pääse kaivautumaan maahan vaan kasvavat liian pitkinä käyriksi. Mikäli kanin omistajalla on lemmikkikanin hoito rakentaa kanilleen lemmikkikanin hoito kesäksi, tulee muistaa tämä kaivamistaito. Kanin on vähintäänkin päästävä liikkumaan vapaasti useamman tunnin ajan päivässä.

Kaniini | zooplus Tietonurkka

Tästä virheellisestä käsityksestä johtuen monia kaneja ei pidetä lajinomaisissa oloissa. Halvastakin lemmikistä on huolehdittava koko sen eliniän ajan Kania lemmikikseen harkitsevan pitää ottaa huomioon se, että halvasta hankintahinnasta huolimatta pupu voi aiheuttaa jopa yli 10 vuotta kestävän elämänsä aikana monenlaista kulunkia. Onko pihallasi tai asunnossasi riittävästi tilaa suurelle kaniaitaukselle? Kasvaville, tiineille tai imettäville sekä toipilaille pellettiä voi pitää jatkuvasti tarjolla tai tarjota suurempia määriä. Kanin paras kaveri on toinen kaniini: Tutkimusten mukaan lajitoverit ovat saaliseläimille tärkeämpiä kuin ruoka.